Sportverzorging

Taping

Ter ondersteuning van de geblesseerde sporter of atleet verzorgt massagepraktijk Playa graag uw taping of bandage. Deze stelt u in veel gevallen in staat om met de nodige ondersteuning binnen veilige kaders uw sport te kunnen blijven uitvoeren, zonder dat een klacht verergert. Mocht de klacht ernstig blijken dan verwijs ik u vanzelfsprekend door naar een arts of fysiotherapeut.

Ook kan taping het herstel van een blessure bevorderen, doordat een spier of gewricht actief wordt stilgelegd en daarmee rust krijgt.

sport_taping-300x200 sportMassage

Medical taping

Medical taping of kynesiologische taping bevordert het herstel van diverse klachten.  Het komt van oorsprong uit Japan en Korea en is ontwikkeld met de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden of te herstellen.

De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid en bevordert onderhuids herstel. De tape heeft namelijk een ‘liftende’ werking van de onderhuid, waardoor in de laag eronder (de subcutis) een genezende werking plaatsvindt.

Effecten van de tape zijn:

  • verbetering van de spierfunctie door regeling van de spierspanning (tonus),
  • het opheffen van belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer,
  • pijndemping,
  • ondersteuning van de gewrichtsfunctie en
  • neuro-reflectoire beïnvloeding.

Naast de behandeling van blessures met medical taping is medical taping ook zeer geschikt voor de klachtenreductie bij hooikoorts. 84% Van de behandelde patiënten in 2016 en 2017 geeft aan flinke verlichting te ervaren na behandeling met medical taping. Het antwoord op de vraag hoe dit mogelijk is lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking van de CureTape op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

medical-taping-2 azc 003  images